Stadsmiljöföreningen
AFSL
är en ideell, politiskt obunden förening öppen för alla med intresse för Lunds stadsmiljö. Våra aktionsgrupper är ARG om kv. Galten och ARGT om Kv. Häradshövdingen. AFSL bevakar fortlöpande aktuella områden. Bli medlem/stödmedlem och var med och påverka.

 

AFSLs 12 punkter för hållbart byggande i Lunds stadskärna och dess nära omgivning

Aktuellt

RIVA ELLER BEVARA?!

2024-04-04 18:00, i statsbibliotekets atrium

Idag ser vi hur rivning av befintlig bebyggelse åter dyker upp i stadsbyggnadsdiskussionen. Svaneskolan revs för några år sedan, P-huset Margretedal har just rivits liksom bebyggelse i kv Grynmalaren. Bostäder i kv Riksvapnet utreds för rivning liksom Fäladskolan och kv Färgaren vid Stortorget. Nybyggandet med sin materialproduktion och sina transporter idag står för ca 35% av klimatutsläppen. RIVA ELLER BEVARA? blir alltså en fråga nödvändig att ställa i fler fall, liksom HUR KAN VI AVGÖRA VILKET SOM ÄR BÄST?

 

Årsmöte

2024-03-21 18:00, i IOGT:s lokaler, Bantorget 6

Vi inleder med lätt fika, varpå följer sedvanliga och korta årsmötesförhandlingar. Efter detta försöker vi sammanfatta och diskutera några aktuella PLAN-och BYGGPROJEKT i LUND – i och utanför Stadskärnan. – Behöver vi vara oroliga?

 

Vår stadskärna

2024-03-13 12:00-15:00, Stadshallen (botulfshörna)

Paneldiskussion med Anders Ödman, Henrik Borg, Lennart Nord och Thomas Hellquist. Mer information

 

Ny översiktsplan för Lund.

2024-01-30 18:00-19:30, Stadsbiblioteket

Ny översiktsplan för Lund är på samråd och Lundaborna har möjlighet att påverka planerna på Lunds framtid.

 

Läs tidigare nyheter